Vin

Vin

Karaktär:
Vårat vin har en rik konsistens och personlighet. Den komplexa och eleganta doften av mörka bär och frukter, plommon, körsbär, balsamik och kryddor kompletteras slutligen av läcker mörk choklad. De integrerade tanninerna ger vinet sin fulla smak.

Betjänar:
Det serveras med en mängd olika stekt kött och senapsrätter, som den klassiska Boeuf Bourguignon. Det är också lämpligt för grillat kött.

Serveringstemperatur: 18-20 ° C (dekanterad)
Jord: kalksten / ler /
Höjd: 76 m.

Tillvägagångssätt:
Klasarna är handplockade och noggrant utvalda. Några placeras i lådor på 5-6 kg och torkas i ungefär 4 månader i ett specialrum där det finns naturlig luftcirkulation. Efter torkningsprocessen mals druvorna försiktigt i januari och fermenteras sedan i 30 dagar med naturlig jäst. Sedan står det i tre år i slaviska ekfat och fylls i flaskor där det står ytterligare ett år. När vinet gått igenom denna process kan det vara i upp till 20 år.

Druvsorter:
Corvina, Merlot, Cabernet Sauvignon, Croatina, Syrah, Rondinella, Molinara.